Njutningens källor

I Guds, den barmhärtige, förbarmarens namn

Må ni veta, alla rättrogna, att Människan skapades till att bli ett redskap för och ett exempel på Guds härlighet. Hon skapades av kött och blod och ben för att bli påmind om sin svaghet och ofullkomlighet och om vår Skapares storhet och styrka.

Gud är skön och älskar skönhet. Om det inte vore så, skulle Han inte ha gjort oss sådana vi är och Han skulle inte ha skapat världen så skön som den är. Den Mest Barmhärtige gav oss också förstånd för att prisa och tjäna Honom. Vi måste prisa Honom i bön och åkallan, och vi måste tjäna Honom genom att väl tjäna våra medmänniskor. Vi måste även prisa Honom genom att med glädje ta emot och fullkomna våra sinnens gåvor och deras njutningar vilka Han har skänkt oss alla.

Må ni veta, att köttets natur har skapats av vår Härlige Skapare, inte till att förnekas, utan till att avnjutas i fullaste mått. Det är hemskt och hädiskt att förneka och förkasta Guds gåvor till oss, köttets och sinnenas njutningar, och må Han alltid bli tackad för dessa, vilka är som de blinkande stjärnorna och planeterna som skiner in och lyser upp livets mörka natt.

– ur Njutningens källor av Al-Sayyid Harun ibn Husain al-Makhzumi

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s